Tinta Kehidupan

Cara Jimat Duit : Cara Beli Topup Prepaid Murah . Senang jerrr...

Pssttt.... psstt... korang nak dapat RM5 free free tak? Hihi... senang je caranya. Kena daftar Shopback. PERCUMA je akaun tu dan dapat RM5. Sapa nak???

Daftar terus kat sini --> SHOPBACK

Ok.. ok... teruskan membaca ya!

.....

Dari zaman tak bekerja sehinggalah sekarang kembali bekerja, teman tak dapat nak justify diri untuk pakai pelan telefon postpaid.


Pengalaman menaiki servis UBER Malaysia

++++++++

Sebenarnya teman skeptik sangat.

Bila balik Malaysia, perasaan takut untuk keluar bersendirian dengan Ameer memang ada. Macam-macam berita penculikan dan berita jenayah saban hari kan.


Skillshare platform belajar baru...

Baru-baru ni bumped into SkillShare, tempat belajar best tuu...

Membership and ada class free. But kalau nak merasa Premium, kat bawah ni ada offer tau. Merasa 3 bulan bayar 99sen je (USD). What a bargain!

@Skillshare is the best way to learn creative skills. Get 3 months of Premium for $0.99: http://skl.sh/2c7HiE8

Setuju tak?

Belajar daripada internet dan terus pandai?

Hehe...

Tell me in 5 years time?

Law of attraction ajaran Islam

Tengoklah video ini.

https://youtu.be/PMOvHNdBMoM

Nouman Ali Khan bercakap mengenai pertolongan Allah swt, rezeki dan usaha kita.

Dari Abu Hurairah ra., ia berkata : Rasulullah saw. bersabda : Allah swt. berfirman : "Aku menurut sangkaan hambaKu kepadaKu, dan Aku bersamanya ketika ia mengingatKu. Jika ia mengingatKu dalam dirinya maka Aku mengingatnya dalam diriKu. Jika ia mengingatKu dalam kelompok, Aku  akan mengingatinya dalam kelompok yang lebih baik darinya. Jika ia mendekat kepadaKu sejengkal maka Aku mendekat kepadanya sehasta. Jika ia mendekat kepadaKu sehasta, maka Aku mendekat kepadanya sedepa. Jika ia datang kepadaKu dengan berjalan maka Aku datang kepadanya dengan berlari-lari kecil". (Hadits ditakhrij oleh At Turmidzi).